Skip to content


EUROHORSE – Lovas turisztikai megálló és információs pont

Az Eurohorse program egy több évtizedes lovas turisztikai hagyományokra épülő,ugyanakkor a modern kor igényeit kiszolgáló fejlesztés, amelynek megvalósítója a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület.

A Közép-Magyarországot átfogó, közel 500 km hosszú, GPS koordinátákkal felmért lovas útvonal hálózat 15 lovas vállalkozás és két további lovas információs pont összefogásával jött létre abból a célból, hogy minden igényt kielégítő túrázási lehetőséget biztosítsanak a környéket bejáró lovas vendégek számára. A Budapestet körülölelő útvonal a festői szépségű Dunakanyar mindkét partján könnyen lovagolható terepeken vezet végig, valamint érinti a gödöllői dombvidéket, a nyugat felé elnyúló Budai-hegyeket és átszővi a Szentendrei-szigetet. A szigeten a Duna-parton vagy akár a Dunában végig galoppozva elérhetünk a paradicsomi tájat idéző szigetcsúcsig, vagy gyönyörködhetünk a Dunakanyar lenyűgöző látképében, mely méltán nyerte el az UNESCO Világörökség címét. Az útvonal azonban ennél is több lehetőséget rejteget, hiszen összekapcsolódik az Észak-Magyarországon átívelő, 1800 km hosszúságú lovas túraútvonallal. Így a gyakorlottabb túrázók a GPS koordináták segítségével Budapest határától egészen az ország keleti határáig is eljuthatnak négylábú társaikkal.

Az útnak indulókat applikáció, weboldal, térképek és kihelyezett táblák segítik a tájékozódásban, és az útjuk megtervezésében. Az érintett lovas szolgáltatóknál pedig lóbeállók, karámok, lókikötők és piknik pontok nyújtanak pihenési lehetőséget a lovak és lovasaik számára.

Szálláshelyünkön 10 db ló elszállásolására alkalmas boxokkal, és a lovasok számára különböző méretű és férőhellyel rendelkező, egyszerű felszerelésű, de praktikus kis faházakkal várjuk Önöket.