Skip to content

Kedves Vendégeink!
Köszöntjük Önöket a Csattogóvölgyben!

Szeretnénk, ha a Nálunk töltött idő kellemesen és nyugodtan telne, ezért kérünk Minden kedves vendéget, hogy a következő házirendet szíveskedjen figyelmesen elolvasni és az abban foglaltakat betartani.

1. Bejelentkezés, elutazás

A szállásokat az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és távozás napján 10.00 óráig kell elhagyni. Érkezni legkésőbb 21:00 óráig lehetséges. Távozás napján 9.00 óráig a további tartózkodás meghosszabbítására van lehetőség (díjfizetés ellenében), amennyiben a szállás a következő napra/napokra szabad. Szállás elhagyásakor kérjük ellenőrizni, hogy az ablakok becsukott állapotban, téli időszakban a fűtés kikapcsolt állapotban, a vízcsapok elzárt, a lámpák lekapcsolt állapotban legyenek!
A szállás elfoglalásához, a kulcs átvételéhez minden esetben a személyi igazoló okmányok átadására, azok a szállás nyilvántartó rendszerbe történő rögzítésére van szükség. Ez egy számunkra törvényileg előírt kötelezettség, amely nélkül a szállás elfoglalására nincs lehetőség. Kérjük ebben szíves együttműködésüket, a gördülékeny kiszolgálásuk érdekében. A vonatkozó törvényi előírás itt érhető el:
2016. évi CLVI. törvény 6/B. *  A szálláshely-szolgáltatást igénybe vevők bejelentkezésével kapcsolatos adatszolgáltatás

2. Kulcsok kezelése

A szálláshelyre történő bejelentkezéskor, vendégeink szoba-, vagy házkulcsot kapnak. Kérjük, a házat, szobát tartsák zárva. A szobából eltűnt tárgyakért, értékekért nem vállalunk felelősséget. A kulcsok esetleges elvesztése esetén pótkulcsot tudunk adni, azonban az elveztett kulcs pótlását meg kell téríteni. A térítési díj 2.500 Ft/kulcs. Zártörés esetén a komplett zárcserét kell téríteni, amely díja 8.000 Ft/zár.

3. A Csattogó-völgyi Szabadidős Központ és Szállás, és az egyes szállástípusok berendezései, eszközei, játékai

A Szabadidős Központ és Szállás egyes szállástípusai az alábbi felszereléseket tartalmazzák:

Normálméretű ágy, emeletes ágy vagy francia ágy, ágybetéttel. Nyári vagy téli ágynemű, huzattal. Higiéniai papír, szappan, pohár, asztal és szék (szállástípusonként eltérően).

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy törülközőt nem biztosítunk!

A Szabadidős Központ és Szállás berendezési tárgyait, eszközeit használják rendeltetésszerűen, betartva a tűz- és baleset-védelmi szabályokat! A nem rendeltetésszerű használatból, gondatlanságból eredő kárt kénytelenek vagyunk megtéríttetni.

A szállásokban található berendezési tárgyakat csak a szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni, területen belül áthelyezni!

A szobákban található szobaleltárban szereplő felszereltség meglétét távozáskor ellenőrizni fogjuk. Ha az itt tartózkodás alatt bármilyen egyéb eszközre szükség van, kérjük, jelezzék felénk!

A BR épületblokk 4. számú helyiségében egy közösségi konyha került kialakításra, mosogatási, elektromos főzési lehetőséggel, bárki által használható hűtőszekrénnyel és egyéb felszereléssel. Ezeket Vendégeink korlátozás nélkül használhatják, azonban kérjük, hogy maguk után minden esetben tegyenek rendet és az onnan elvitt eszközöket helyezzék is vissza oda.
 
A Szabadidős Központ és Szállás üzemi területeire, építési területeire, vagy bármilyen okból ideiglenesen lezárt területeire belépni nem szabad, a figyelmeztető táblák előírásait kérjük betartani.
A Szabadidős Központ és Szállás bármely eszközének, berendezési, felszerelési tárgyának meghibásodását kérjük azonnal a recepción jelezni.

4. Állatok

Az Üdülőházak területére kutyát az alábbi feltételek fennállása esetén lehet behozni:
– a kutya az előírt oltásokkal rendelkezik, amelyről az oltási könyve is rendelkezésre áll,
– a kutya viselkedése, habitusa lehetővé teszi idegen emberek, esetleg más kutyákkal való együttélésre (egy helyen tartózkodásra),
– a kutya a szálláshely fizikai állapotát nem rontja,
– a kutya az étterembe csak a többi vendég egyetértése esetén vihető be.

 
5. Dohányzás, gyertya, tűzgyújtás

Az Üdülőházak teljes területén tilos a gyertya, mécses, füstölő használata. Dohányozni, beleértve az elektromos cigarettát is kizárólag a dohányzásra kijelölt helyeken lehet. Kérjük, hogy a csikkek eloltására kiemelt figyelmet fordítsanak.
Az üdülő területén az összes épület fából készült, nagyon sok továbbá a gyúlékony anyag. Éppen ezért tűzgyújtásra csak a kijelölt tűzrakó helyeken van lehetőség és ott is kérjük az oda vonatkozó szabályok betartását. Ezeket a tűzrakó helyek mellett olvashatják. Tűzrakó használatára vonatkozó igényt a recepción kell jelezni, anélkül nem használhatók!

6. Látogatók

A szállásokon csak a regisztrált vendégek tartózkodhatnak, látogatókat nem fogadhatnak.

7. Étkezések

Üdülőnkben meleg konyhás étterem működik, ahol helyben készül el a teljes ellátást biztosító menü. Az étkezések gördülékeny lebonyolítása érdekében az egyes csoportok étkezési idejét előre szükséges egyeztetni, amelyben együttműködésükre számítunk.
Alapesetben az alábbi időpontokban történik az étkezés:
Reggeli:7-9-ig Jellemzően svédasztalos étkezés.
Ebéd: 12-14:00-ig
Vacsora: 18:00-20:00-ig

Kérésre egyedi igényeket is kiszolgálunk, előzetes egyeztetés után, pl. laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, vegetáriánus, azonban fontos kiemelni, hogy az orvosi kezelést igénylő ételallergiával rendelkezők ellátását nem vállaljuk. Az ilyen esetekben a hozott ételek tárolásában, melegítésében tudunk közreműködni.Az étteremből felszerelési tárgyakat kivinni tilos! Ha éttermi felszerelésre lenne külön igény, kérjük ennek jelzését.

8. Az Üdülőházak területére be nem vihető dolgok

A területre nem vihetők be maró, gyúlékony vegyszernek minősített dolgok, a hatályos jogszabályokban tűzveszélyesnek és/vagy robbanásveszélyesnek minősített anyagok, tűzijáték, petárda, ezek alkatrészei, összetevői,  hulladék, környezetre, egészségre ártalmas dolog. A vendég teljes körű jogi és anyagi felelősséggel tartozik mindazon kárért és sérelemért, amelyet az engedély nélkül bevitt dolog okoz más vendégnek, harmadik személynek vagy az üzemeltetőnek. Saját elektromos készülék okozta mindennemű kárért a vendég felel, a kárt köteles megtéríteni.

9. Biológiai szennyvíztisztítás

A Szabadidős Központ és Szállás teljes területén saját csatornarendszer működik, amely végén biológiai szennyvíztisztítást végzünk (biológiai szennyvíztisztító berendezéssel). Emiatt kérjük, a WC-be, zuhanyzókba nem dobjanak tárgyakat oda nem illő dolgokat (pl: törlő kendő)! A dugulás elkerülése, a hibamentes működés érdekében, kérjük, ezt szigorúan tartsák be!

10. Közlekedés, Parkolás

A Szabadidős Központ és Szállás területén 5 km/h sebesség betartását kérjük, bármilyen közlekedési eszközzel is érkeznek. Parkolni kizárólag a kijelölt parkolóhelyeken lehetséges. Így kérjük, ne álljanak a házak közé, elé, a fűre, az út szélére vagy a sportpályákra. A terület szabadtéri, őrzés nélküli parkolóit vendégeink díjtalanul használhatják. A gépjárművekért és a bennük hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk! A gépjárművel történő ki- és behajtást 22 óra után, kérjük, a recepción jelezzék, mivel a nagykaput 22 órától reggel 6 óráig zárva tartjuk.

11. Elektromos hálózat, elektromos autó töltése

A Szabadidős Központ és Szállás elektromos hálózata (Magyarországon a hálózati feszültség 220 – 240 V/50Hz), az egyes szállástípusok elektromos igényeinek kielégítésére van tervezve, méretezve (értsd: mobil eszközök töltése, porszívó üzemeltetése, hűtőszekrény, hajszárító használata, világítás stb.), ennek megfelelően nem bírja el az elektromos meghajtású jármű töltési igényének kiszolgálását. Kérjük tehát, hogy ha ilyen szükséglet merül fel, akkor azt kellő időben, szálláshelyünk területén kívül elégítsék ki. Az elektromos autók töltése TILOS!

12. Az állatok, a vendégek, a szomszédok és a falu nyugalma

Az állatok, a szomszédok és a falu nyugalma érdekében a teljes területen 8:00 előtt és 22:00 óra után tilos a hangoskodás, zenélés, zajjal, lármával járó tevékenység, hangeffektusok keltése. Zárt helyen (pl közösségi épület, étterem) lehetőség van 24:00-ig a zenehallgatásra.
A Szabadidős Központ és Szállás területén időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja más emberek és az állatok nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját; zaklatásnak minősül vagy minősülhet, alkalmas mások megfélemlítésére

13. WIFI

A vendégházakban WIFI rendszer üzemel, amelynek használatára korlátozottan tudunk lehetőséget biztosítani. A kód a recepción érhető el

15. Takarítás

A házakat, szobákat tisztán adjuk át, kérjük a tisztaság megőrzését. A háztartási szemét elhelyezése a szállásokon és a területen elhelyezett szemetesekbe lehetséges. Szükség esetén további szemeteszsákot a recepción tudunk biztosítani.

16. Fűtés

Egyes szállástípusokon fűtési lehetőség biztosított. A fűtési időszakon kívül (október 15-április 15-ig) külön térítés ellenében, azon belül a szállásdíjjal együtt térítés köteles. A fűtést egyedileg tudják Vendégeink szabályozni. Kérjük arra fokozottan figyeljenek, hogy a fűtés használata esetén az ajtók, ablakok ne maradjanak nyitva. A házak elektromos fűtőberendezésekkel vannak ellátva, azokat letakarni, rajtuk vizes ruhát szárítani szigorúan TILOS!

17. Fizetési mód

Az igénybe vett szolgáltatások végösszegét készpénzben, átutalással, OTP SZÉP kártyával van lehetőség kiegyenlíteni. A legközelebbi bankautomata a településen, a CBA mellett található. Az Idegenforgalmi adó a szállásdíjtól külön kerül felszámításra.

18. Talált tárgyak

A talált tárgyakat a recepción lehet leadni. Az élelmiszert, élelmiszer jellegű cikkeket megsemmisítjük. A tárolható tárgyakat 3 hónapig őrizzük.

19. Tűzvédelem

A Csattogó-völgyi Szabadidős Központ és Szállás tűzvédelmi szabályzatát minden Vendég köteles betartani. Tűz esetén a szállásokat azonnal el kell hagyni, a kifüggesztett menekülési terv szerinti gyülekezési helyre kell vonulni. Tűz esetén azonnal a 112-t kell értesíteni. Poroltó készülék minden épületben, tűzcsap két helyen található.

20. Büfé

A területen, az étterem mellett szezonális nyitvatartási idővel büfé üzemel.
 

21. Programajánlatok, Közösségi helyiségek

A környéken számtalan látnivaló és kirándulási útvonal lelhető fel. Ezeket önállóan is fel lehet fedezni, de kíséretet is lehet igényelni. Több programadóval állunk kapcsolatban, akiket igény esetén ki tudunk közvetíteni vendégeink részére. Elérhetőségeiket előzetesen a honlapunkon vagy a recepción tudják megismerni.

A Szabadidős Központ és Szállás területén rendelkezünk egy közösségi épülettel, amely három részre szeparálható igény esetén. Alkalmas esküvői helyszínnek, közösségi foglalkozásokhoz vagy csapatépítési helyszínnek. Az épület minden helyisége önállóan fűthető a téli időszakban külön térítés ellenében.

Ezen kívül terület feletti erdőben két fedett, kültéri foglalkozásokhoz alkalmas tér található, amelyeket szintén igénybe tudnak venni.

22. Medence

Rendelkezünk egy 8X15 méteres, tanmedencével, amely szezonálisan (júniustól-szeptemberig), időjárás függvényében vehető igénybe szállóvendégeink részére. A medence igénybevétele, az oda vonatkozó szabályok betartása mellett vehető igénybe, amely megismerhető a kihelyezett tájékoztató táblán elolvasva. A medence igénybevétele külön térítés ellenében lehetséges, amely igényt a recepción kell jelezni.

23. Segélyhívás, elsősegélyhely

A Csattogó-völgyi Szabadidős Központ és Szállás nyitva tartása idején elsősegély kérhető kisebb  balesetek esetén munkatársunktól. Elsősegély doboz a recepción található.
Központi segélyhívó szám: 112
Váci Jávorszky Ödön Kórház: 27/620-620 Váci orvosi ügyelet: 27/306-090

25. Környezetvédelem:

Csattogó-völgyi Szabadidős Központ és Szállás területén, működtetésében törekszünk a környezetünk védelmére, így kérjük ebben Vendégeink együttműködését is. A területen biológiai szennyvízkezelést végzünk, a közös zuhanyzók, vizesblokkok melegvíz előállítását napkollektorok üzemeltetésével biztosítjuk és a túlzott melegvíz felhasználás elkerülése, valamint a vétlen forrázás elkerülése érdekében itt előre kevert, (38Celsius) hőmérsékletű vizet szolgáltatunk, időzített csaptelepekkel. Az épületeinkben elektromos fűtést alkalmazunk, és a melegvíz előállítást is így biztosítjuk. Egyedül az étteremben használunk gázüzemű fűtést és konyhatechnológiát az elektromossal vegyesen. Az éttermünk alapanyag ellátásában (az egyszerűbb, menü jellegű étkeztetés ellenére) a környékbeli vállalkozások termékeit részesítjük előnyben, így csökkentve a felesleges szállítási útvonalakat.

Szálláshelyünk területét, egy erdő és átellenben egy patak szegélyezi. Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt ezek tisztaságának megóvásában így a szemetelés elkerülésére kiemelt figyelmet biztosítsanak, hiszen ezek a körülöttünk élő vadállatok életterei, vigyázzunk erre közösen. Gyakran láthatók, főleg a kora reggeli és a késő esti időszakban, akár a területünkön is őzek, szarvasok, a patakban vaddisznók. Ha esetleg szemtől- szemben találkoznak velük, kérjük, nyugodtan viselkedjenek, ne íjesszék meg Őket. Fáinkon madáretetők kerültek kihelyezésre, ezeket kérjük, ne próbálják leszedni.

24. Adatvédelem

A Csattogó-völgyi Szabadidős Központ és Szállás tulajdonosai, üzemeltetője a vendég jelenlegi, múltbeli, illetve jövőbeni tartózkodásáról harmadik személynek, kizárólag a vendég előzetes írásbeli engedélye alapján ad tájékoztatást. A birtok területén fotók, videók készülhetnek, amit a tulajdonos reklámcélra felhasználhat, ellenkező esetben a vendég erre vonatkozó kifejezett, írásbeli lemondó nyilatkozata szükséges

Nagyon jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!
NTAK Szállás regisztrációs szám: KO23079349